Präster

Här på Åh jobbar två präster. Göran Olofsson är vår stiftsgårdspräst och Lotta Haettner Sandberg är stiftsadjunkt i Göterborgs stifts för personlig själavård.

Göran Olofsson

Göran OlofssonGöran har sedan september 2008 arbetat som stiftsgårdspräst på Åh. Han har mycket erfarenhet och arbetade innan Åh som präst i Tossene församling samt att han varit kontraktsprost i Norra Bohusläns kontrakt. Några ord från Göran:

”Åhs hjärta slår lite extra för våra ungdomar. Konfirmander på gården är en mycket vanlig syn. Vi anordnar även annat på gården, i egen regi eller i samarbete med andra.

Gå gärna in i vår kyrkan och sätt dig i någon av de grönmålade bänkarna. De vill få oss att erfara orden i Psaltaren 23:1-3 Herren är min herde, ingenting skall fattas mig. Han för mig i vall på gröna ängar, han låter mig vila vid lugna vatten. Han ger mig ny kraft och leder mig på rätta vägar, sitt namn till ära. Välkommen att stanna en stund i kyrkan och på Stiftsgården. Välkomna till ÅH!” Görans tel. nr. är 0702-505147.

Lotta Haettner

Lotta Haettner SandbergHösten 2011 började Lotta, efter 20 års prästtjänst i Lunds stift arbeta som stiftsadjunkt för samordning av personalsjälavård i Göteborgs stift, med sin arbetsplats på Åh. Några ord från Lotta:

”Där det är högt i tak flyger tanken friare – Tanken är att du som är anställd, förtroendevald eller frivilligarbetare är välkommen hit ut för samtal om det som fyller såväl ditt inre som yttre liv. Ibland är det gott att dela sina funderingar med någon annan, pröva olika alternativa vägar för att komma vidare i livet och ta ansvar för de val jag gör såsom den jag är med allt det jag har och det jag inte har i mitt liv.

Att komma till Åh för samtal är ett erbjudande om god friskvård för både kropp, själ och ande; en promenad ner till vattenbrynet, en god lunch i matsalen, samtal och umgänge med andra, en stilla stund i kyrkan. Jag hoppas att du vill besöka Åh och använda Åh tillsammans med andra på ett sätt som gör att du upplever att här är högt i tak och att ditt vara just därför erfar en frihet i att vara just den du är, skapad till Guds avbild och se, det är mycket gott! Välkommen till Åh!”